KINEZITERAPIJA

pokret u službi rehabilitacije

POTREBNA VAM JE POMOĆ?

KONTAKTIRAJTE NAS

Kineziterapija je oblast fizikalne medicine koja kao osnovno sredstvo za rad koristi pokret. Kineziterapija zauzima vodeće mesto u svakoj fazi lečenja ili rehabilitacije. Glavni cilj kineziterapiskog lečenja je uspostavljanje fiziološke funkcije, povređenog segmenta ili čitavog tela. To se postiže primenom adekvatno prepisanim i pravilno doziranim vežbama.

Sistem vežbi u ordinaciji za rehabilitaciju Kiro Fizikal osmišljen je tako da kroz različite vrste pokreta i primenom rezličitih rehabilitacionih tehnika, koji se baziraju na rehabilitaciju pokretom, omoguće pacijentu da što efikasnije i u najkraćem mogućem roku oporavio od povrede i vrati normalnim životnim aktivnostima.

Svaki pokret se prema načinu izvođenja može podeliti na: pasivni pokret, aktivno – potpomognut pokret i aktivni pokret. Kod pasivnog pokreta terapeut ordinacije za rehabilitaciju Kiro Fizikal vrši pomeranje povređenog segmenta sa ciljem da se održi ili poveća obim pokreta i očuva mišićni tonus. 

Aktivno – potpomognuti pokret vrši pacijent uz pomoć terapeuta, dok aktivni pokret izvodi sam pacijent bez ičije pomoći.

Terapija pokretom se sprovodi kod mnogih patoloških stanja usled kojih se narušavaju motorne funkcije pacijenta. Ovaj vid lečenja je nezamenljiv u ortopedskim, neurološkim, reumatološkim, kardiovaskularnim, pulmološkim i mnogim drugim poremećajima. Terapeuti ordinacije za rehabilitaciju Kiro Fizikal obučeni su za rad upravo sa ovakvim profilom pacijenata.

Stručno odabran i pravilno izvoden sistem vežbanja doprinosi ne samo oporavku zadobijene povrede već utiče i na podizanje opšte kondicije i stanja pacijenta. Pravilno definisan i sproveden sistem vežbi je naročito važan posle određenih kardiovaskularnih problema kao što je infarkt miokarda ili cerebrovaskularni insult u narodu poznatiji kao šlog.

KIRO FIZIKAL KRUŠEVAC

TERAPIJA POKRETOM

NAŠI BROJEVI

0
ZADOVOLJNIH KORISNIKA
0
DATIH SAVETA
0
KONSULTACIJA

UTISCI PACIJENATA

"Večeras sam uživala na terapiji istezanja zahvaljujuci Nenadu. Osim što je izuzetan kiropraktičar, verujte mu i sve će biti super. Posle 3 terapije već osacam poboljšanje i drago mi je da tako nešto postoji i u našem gradu."
‎Jasmina Milaković
"Odličan tretman. Već posle treće terapije bolovi u ramenima i rukama su potpuno nestali. Sve preporuke."
Milica Bekric - Djokic
"Poslednjih godina bila sam ubeđena da sam meteoropata, 10 vrsta jastuka promenila i nista... Glavobolje su i dalje bile tu. Jedan tretman kiropraktike kod Nenada, sve je rešilo. Vreme je i dalje promenljivo, spavam na istom jastuku, a ni G od glavobolje. Veliko hvala!"
Milena Simijonović

KONTAKT

RADNO VREME