MASAŽE

POTREBNA VAM JE POMOĆ?

KONTAKTIRAJTE NAS

U RUKAMA PROFESIONALCA

Iako je prva asocijacija kada se spomene ova drevna umetnost opuštanja tela relaksacija, masaža ima daleko veći značaj za naš organizam. Bez obzira s kog podneblja dolazi i s kojom je tradicijom i kulturom povezana, osnovni postulat koji postavlja ispred terapeuta jeste uspostavljenje i očuvanje ravnoteže tela, uma i duše. Upravo u svojoj biti ona postavlja uslov da se svakom čoveku treba približiti kao jedinstvenoj, nedeljivoj celini i da je treba kreirati isključivo prema njegovom senzibilitetu, problemu, godinama, profesiji, raspoloženju i potrebama. Na taj način, utkana u svakodnevni život ona ima svoje značajno mesto u preventivnom, terapeutskom i kozmetičkom smislu. Na fizičkom nivou, dobro iskreirana masaža utiče na sve strukture našeg tela.

Sami pokreti koji se primenjuju podstiču površinsko čišćenje kože od epidermalnih ljuspica, što otvara pore i poboljšava disanje koje se u značajnom procentu odvija i preko naše kože. Samim tim reguliše se rad znojnih i lojnih žlezda, a jedrina kože poboljšava se zahvaljujući stimulaciji kolagena i elastina. Poboljšanje cirkulacije koje se manifestuje crvenilom na površini epiderma ukazuje na bolju razmenu materija, dopremanje veće količine kiseonika, hranljivih materija i odnošenju iz kože štetnih produkata metabolizma. Takođe, pravilno primenjena masaža od prvog dana trudnoće sprečiće pucanje kože i pojavu strija.

Terapijska masaža

U toku masaže kretanje krvi ubrzava se od šest do osam puta, što ide u prilog intenziviranju razmene materija na ćelijskom nivou, kao i podstaknutom čišćenju organizma od metaboličkih produkata. Ovaj proces podstiče i delovanje na limfni sistem. Napeti mišići tela, koji su najveća opasnost za rad srca i balansiran rad unutrašnjih organa, zahvaljujući dobro doziranoj masaži vraćaju se u stanje optimalnog tonusa, a bolovi prouzrokovani pritiskom na nervne strukture popuštaju. Ukoliko su mišići usled dugotrajnog ležanja i neaktivnosti oslabljenog tonusa atrofirani, dobro dozirana i iskreirana masaža utiče na stimulaciju istih i uz vežbe daje doprinos njihovoj jedrini. Sami zglobovi, anatomske veze u njima, kao i ligamenti postaće gipkiji i rasterećeniji.

Relaks masaža

Masaža blagostanja ili relaksna. Ona ima za cilj bolju higijenu života, smirenost tela i uma ali i ukupnoj ravnoteži i ličnom ispunjenju. Zaista, možemo definisati reč “opuštanje” opuštanjem tela. Masaže relaksacije blagostanja pružaju fizičku i mentalnu relaksaciju. Relaksirajuća masaža i blagostanje mogu se jasno razlikovati od ostale medicinske terapije, ovde je samo relaksiranje i blagostanje ljudckog bića. Oni se ne uklapaju u logiku brige, već u logiku blagostanja i samorazumijevanja. Tako je nivo kompetentnosti masaže praktičara ograničen koji se koncentriše na dodir i opuštane emocija. Nema implikacija u smislu preventivne ili terapeucke masaže ovde pričamo o relaksaciji kao rezultat opuštanja, relasacije tela i uma.

NAŠI BROJEVI

0
ZADOVOLJNIH KORISNIKA
0
DATIH SAVETA
0
KONSULTACIJA

UTISCI PACIJENATA

"Večeras sam uživala na terapiji istezanja zahvaljujuci Nenadu. Osim što je izuzetan kiropraktičar, verujte mu i sve će biti super. Posle 3 terapije već osacam poboljšanje i drago mi je da tako nešto postoji i u našem gradu."
‎Jasmina Milaković
"Odličan tretman. Već posle treće terapije bolovi u ramenima i rukama su potpuno nestali. Sve preporuke."
Milica Bekric - Djokic
"Poslednjih godina bila sam ubeđena da sam meteoropata, 10 vrsta jastuka promenila i nista... Glavobolje su i dalje bile tu. Jedan tretman kiropraktike kod Nenada, sve je rešilo. Vreme je i dalje promenljivo, spavam na istom jastuku, a ni G od glavobolje. Veliko hvala!"
Milena Simijonović

KONTAKT

RADNO VREME