Spinalna
dekompresija

POTREBNA VAM JE POMOĆ?

KONTAKTIRAJTE NAS

Koje su indikacije za primenu dekompresije

Najjednostavnije rečeno, to je širenje međupršljenskog prostora povećanje promera između dva pršljena. 
Pri tretmanu ne postoje nagli pokreti i ne javlja se bol. Tretman je moguće prilagoditi svakoj osobi pojedinačno, u zavisnosti od stanja i starosne dobi.

Spinalnu dekompresiju treba uvek izvoditi tako da se dobije maksimalan efekat uz preciznu i optimalnu silu opterećenja.

Tretman traje između 20 i 40 minuta. Uz tretman dobijate savete i uputstva o vežbama. Nakon tretmana, klijenti dobijaju savete o zaštitnim položajima, koji im obezbeđuju što duže delovanje tretmana.

EFEKTI

Dokazano je da istezanjem povećava intervertebralni prostor za 1,5 do 2,5 mm, a samim tim dolazi do deblokade intervertebralnih zglobova i do istezanja ligamenata. Takođe dolazi do istezanja mišića, fibroelastičnih tkiva, poboljšava se vaskularizacija, odnosno ishranjenost ugroženih tkiva.

REZULTAT

Postiže se stepen rasterećenja koji može direktno da koren nerva oslobodi pritiska i omogući masi koja je izašla iz diskusa da se polako povuče nazad. Rezultati su vidljivi nakon 5-20 tretmana (u zavisnosti od stanja). Najbolji rezultat se dobijaju kad se ova metoda kombinuje sa kiropraktikom, jer spinalna dekompresija pokriva tu osu rasterećenja u svim pravcima, dok kiropraktika vraća pokretljivost svim zglobićima.

KADA SE NE RADI

Izbegavajte u slučaju trudnoće, maligne bolesti, preloma, napredne osteoporoze, metalnih implanata u kičmi ili aneurizme abdominalne aorte, pacijenti sa lokalnim i sistemskim bolestima, TU, RA, sa vaskularnim promenama

NAŠI BROJEVI

0
ZADOVOLJNIH KORISNIKA
0
DATIH SAVETA
0
KONSULTACIJA

UTISCI PACIJENATA

"Sve pohvale za tim predvođen Nenadom koji mi je za samo jedan tretman rešio problem sa kičmom i bolom u desnoj nozi koji je bio prisutan skoro pet godina. Najiskrenije preporuke."
Jelena Burlica Marković
"Sve pohvale za Kiro-fizikal,hvala Nenadu koji je pomogao mom detetu kome je kičma bila ukočena,bolela ga i nije moglo da se savija.Samo jednim tretmanom bolovi su nestali i bez problema može da se savija.Svako ko ima problema sa kičmom preporučila bih da poseti Kiro-fizikal i Nenada ,jer je to pravo mesto i pravi čovek koji može da reši probleme i pomogne da bolovi nestanu.Hvala još jednom."
Jelena Delev
"Dugo sam imala bol u lopaticama i rebrima, i posle samo jednog tretmana bol je nestao. Bravo Nenade!"
Ivana Ica Milenković

KONTAKT

RADNO VREME