fbpx

KiroFizikal

kiro-fizikal-krusevac-bojan-jeremic1

069 22 30 216

SPINALNA DEKOMPRESIJA

Koje su indikacije za primenu dekompresije?

Najjednostavnije rečeno, to je širenje međupršljenskog prostora povećanje promera između dva pršljena.
Pri tretmanu ne postoje nagli pokreti i ne javlja se bol. Tretman je moguće prilagoditi svakoj osobi pojedinačno, u zavisnosti od stanja i starosne dobi.

Spinalnu dekompresiju treba uvek izvoditi tako da se dobije maksimalan efekat uz preciznu i optimalnu silu opterećenja.

Tretman traje između 20 i 40 minuta. Uz tretman dobijate savete i uputstva o vežbama. Nakon tretmana, klijenti dobijaju savete o zaštitnim položajima, koji im obezbeđuju što duže delovanje tretmana.

EFEKTI

Dokazano je da istezanjem povećava intervertebralni prostor za 1,5 do 2,5 mm, a samim tim dolazi do deblokade intervertebralnih zglobova i do istezanja ligamenata. Takođe dolazi do istezanja mišića, fibroelastičnih tkiva, poboljšava se vaskularizacija, odnosno ishranjenost ugroženih tkiva.

REZULTAT

Postiže se stepen rasterećenja koji može direktno da koren nerva oslobodi pritiska i omogući masi koja je izašla iz diskusa da se polako povuče nazad. Rezultati su vidljivi nakon 5-20 tretmana (u zavisnosti od stanja). Najbolji rezultat se dobijaju kad se ova metoda kombinuje sa kiropraktikom, jer spinalna dekompresija pokriva tu osu rasterećenja u svim pravcima, dok kiropraktika vraća pokretljivost svim zglobićima.

KADA SE NE RADI

Izbegavajte u slučaju trudnoće, maligne bolesti, preloma, napredne osteoporoze, metalnih implanata u kičmi ili aneurizme abdominalne aorte, pacijenti sa lokalnim i sistemskim bolestima, TU, RA, sa vaskularnim promenama

Srećni smo da znamo koliko puta smo opravdali vaše poverenje

0

Zadovoljnih korisnika

0

Datih saveta

0

Konsultacija

Utisci pacijenata

"Posle samo jednog tretmana kod Nenada resila sam problem sa kicmom, tretman je potpuno bezbolan , zato ako imate bolove kao ja pravac Kiro - fizikal jer bol ne prolazi sam od sebe. Sve preporuke pozdrav."

  Ivana Zdravković
  Ivana Zdravković

  "Tim strucnjaka koji veoma uspesno i brzo resava probleme.Sve pohvale i preporuke!"

   Marijana Lazić
   Marijana Lazić

   "Savrsena usluga, strucan tim, prijatna atmosfera, ljubazni. Toplo preporucujem."

    Milos Lukić
    Milos Lukić

    U SIGURNIM STE RUKAMA