fbpx

KiroFizikal

kiro-fizikal-krusevac-bojan-jeremic1

069 22 30 216

KINEZITERAPIJA

Pokret u službi rehabilitacije

Kineziterapija je oblast fizikalne medicine koja kao osnovno sredstvo za rad koristi pokret. Kineziterapija zauzima vodeće mesto u svakoj fazi lečenja ili rehabilitacije. Glavni cilj kineziterapiskog lečenja je uspostavljanje fiziološke funkcije, povređenog segmenta ili čitavog tela. To se postiže primenom adekvatno prepisanim i pravilno doziranim vežbama.

Sistem vežbi u ordinaciji za rehabilitaciju Kiro Fizikal osmišljen je tako da kroz različite vrste pokreta i primenom rezličitih rehabilitacionih tehnika, koji se baziraju na rehabilitaciju pokretom, omoguće pacijentu da što efikasnije i u najkraćem mogućem roku oporavio od povrede i vrati normalnim životnim aktivnostima.

Svaki pokret se prema načinu izvođenja može podeliti na: pasivni pokret, aktivno – potpomognut pokret i aktivni pokret. Kod pasivnog pokreta terapeut ordinacije za rehabilitaciju Kiro Fizikal vrši pomeranje povređenog segmenta sa ciljem da se održi ili poveća obim pokreta i očuva mišićni tonus.

Aktivno – potpomognuti pokret vrši pacijent uz pomoć terapeuta, dok aktivni pokret izvodi sam pacijent bez ičije pomoći.

Terapija pokretom

Terapija pokretom se sprovodi kod mnogih patoloških stanja usled kojih se narušavaju motorne funkcije pacijenta. Ovaj vid lečenja je nezamenljiv u ortopedskim, neurološkim, reumatološkim, kardiovaskularnim, pulmološkim i mnogim drugim poremećajima. Terapeuti ordinacije za rehabilitaciju Kiro Fizikal obučeni su za rad upravo sa ovakvim profilom pacijenata.

Stručno odabran i pravilno izvoden sistem vežbanja doprinosi ne samo oporavku zadobijene povrede već utiče i na podizanje opšte kondicije i stanja pacijenta. Pravilno definisan i sproveden sistem vežbi je naročito važan posle određenih kardiovaskularnih problema kao što je infarkt miokarda ili cerebrovaskularni insult u narodu poznatiji kao šlog.

Aktivno – potpomognuti pokret vrši pacijent uz pomoć terapeuta, dok aktivni pokret izvodi sam pacijent bez ičije pomoći.

Srećni smo da znamo koliko puta smo opravdali vaše poverenje

0

Zadovoljnih korisnika

0

Datih saveta

0

Konsultacija

Utisci pacijenata

"Posle samo jednog tretmana kod Nenada resila sam problem sa kicmom, tretman je potpuno bezbolan , zato ako imate bolove kao ja pravac Kiro - fizikal jer bol ne prolazi sam od sebe. Sve preporuke pozdrav."

  Ivana Zdravković
  Ivana Zdravković

  "Tim strucnjaka koji veoma uspesno i brzo resava probleme.Sve pohvale i preporuke!"

   Marijana Lazić
   Marijana Lazić

   "Savrsena usluga, strucan tim, prijatna atmosfera, ljubazni. Toplo preporucujem."

    Milos Lukić
    Milos Lukić

    Savršeno držanje tela daje vam samopouzdanje